Juliette Bonarius en aandachtsmeditatie
Juliette geeft op de oneven donderdagen van 19.30-20.30 een meditatieles in de meditatie- en yogaruimte, flyer zie onder! Ze werkt als projectleider en ontwerper van Kennis- en Leiderschapprogramma’s en als trainer/coach. Oorspronkelijk opgeleid aan Codarts Rotterdam, Kunstvakopleiding werkte ze jarenlang als accountmanager en projectleider voor bedrijfsleven en overheid. Naast haar werk doet ze de vakopleiding voor trainer/coach aan de School voor Zijnsoriëntatie (4e jaar) in Utrecht.

Aandachtsmeditatie functioneert als een antidepressiva (wetenschappelijk aangetoond)
Aandachtsmeditatie of mindfulness is een dagelijks onderdeel van deze opleiding. Aandachtsmeditatie start met een zittende en daarna staande meditatie. Als je staat en beweegt is het makkelijker waar te nemen hoe jouw geest werkt. Verder zijn diverse, voor iedereen eenvoudig uit te voeren Kung-Fu en Tai Chi oefeningen en andere oefeningen onderdeel van deze meditatie les.

Het doel en effecten
Het doel van iedere les is jouw natuurlijke en vrije aard tevoorschijn te laten komen. Het effect is diepe ontspanning en de opbouw van een goede spier- en aandachtstonus. Ook ontwikkel je meer contact met je gevoel. Je lichaams- en geesteshouding worden vrijer en losser. Chronische spanningen in het lichaam kunnen daardoor minder worden, zelfs oplossen.

Waarom meditatielessen in deze praktijk?
In de Praktijk van Caspar van den Broek wil ik mensen graag Leren Mediteren. Caspar zelf staat hier volledig achter,dus ik plant mijn zaadjes in vruchtbare grond! Aandachtsmeditatie geeft je inzicht over jezelf doordat je leert hoe jouw Geest werkt. Door je waarneming wordt je Geest rustiger waar je lichaam op reageert. Het zet je steviger op je benen. Vandaar dat het mooi past in een fysiotherapie praktijk als deze!

Zijnsoriëntatie
Zijnsoriëntatie www.schoolvoorzijnsorientatie.nl is een mix van psychologie en psychotherapie gecombineerd met een Boeddhistisch pad. Als student van deze opleiding biedt Juliette eveneens consulten aan in de praktijk van Caspar van den Broek. Zorgverzekeraars vergoeden deze consulten voor afgestudeerden aan deze opleiding. Als student biedt ze een consult aan voor 50% van het normale tarief. Studenten en afgestudeerden zijn bij de beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde begeleiders aangesloten (BvZB).

Schrijf je in voor 5 keer en ervaar de effecten zelf!

De meditatie activiteiten maken geen onderdeel uit van de huidige HKZ certificering.

Voor meer informatie over Juliette Bonarius klik dan hier voor haar website.

meditatie2 klein