Werkzaam in de praktijk sinds 2017.
Mijn naam is Peter Bos, fysiotherapeut sinds 1997. Destijds ben ik begonnen aan de studie fysiotherapie door de fascinatie voor het lichaam en hoe vormbaar dat is. Ik deed veel aan sport en door middel van gerichte oefeningen kon ik meer uit mijn lichaam halen. Daarnaast heb ik ook een passie voor reizen en toen dacht ik, overal op de wereld zijn mensen, als fysiotherapeut kan ik dus ook overal werken. Daar heb ik dan ook gebruik van gemaakt. Inmiddels ben ik 20 jaar fysiotherapeut en heb op diverse plaatsen in de wereld gewerkt. Mijn meest memorabele buitenlandse ervaring was het opzetten van een stichting met mijn toenmalige vriendin (ook fysiotherapeute) om samen met de lokale gemeenschap te komen tot een revalidatie afdeling in het zuiden van Tanzania.

Op school is mij het MDBB-model met de paplepel ingegoten, het Meer Dimensionaal Belasting en Belastbaarheid model. In andere woorden de totale persoon en zijn gezondheidsprobleem beluisteren/zien/onderzoeken in zijn omgeving en zoeken naar de verstoring in balans van draagkracht en draaglast. Klachten in het lichaam komen vanuit de verstoring in die balans wanneer de draaglast de overhand neemt. Met deze bril kijk ik naar de persoon in zijn leefomgeving en waar de balans scheef gaat. Ik richt me op het verminderen van de ontstane klachten maar ook op het herstellen van de balans en het vergroten van de draagkracht, zodat situaties waarin balansverstoringen aan de orde dreigen te komen in de toekomst niet of minder voorkomen.

Lidmaatschap

  • Opgenomen in het BIG-register
  • Opgenomen in het Kwaliteitregister Fysiotherapie (zie www.fysiotherapie.nl)

Opleidingen

2014 Management Development programma Zinzia
2014 Lean Management Zinzia
2010-2012 Master Health Care and Social Work Saxion, Enschede
2010 Projectmanagement A4 methode
2010 Transfers op Haptonomische basis
2005 HKZ in de praktijk
2005 Scholing in wetenschap
2004 Schouderrevalidatie
2004 meten en testen
2003-2004 Klinische Statistiek, Master of arts in Health Care and Social Work Saxion
1999-2002 International Association of Sportscience IAS
2000 Sportrevalidatie NPI
1999-2000 Medplan arbeid & re-integratie, Cursus RSI (assistent docent), Cursus Knierevalidatie (assistent docent)
1993-1997 Fysiotherapie Fontys Hogeschool
Aanvullende cursussen
2014 Revalidatie na totale heup- en/of knieprothese Progress Educations
2013 Medical Taping Concept Fysio Tape Opleidingen BV

Peter Bos 2 1280x1920
« 1 van 12 »